Disse koncepter inden for markedsanalyse, skal du holde øje med i 2023:

1. Big Data og kunstig intelligens (AI)
Big Data og AI er ikke længere nye koncepter, men deres indvirkning på markedsanalyse vil fortsætte med at stige. Virksomheder vil fortsat investere i teknologi og software, der kan analysere store mængder data og finde mønstre, der ellers ville være svært at opdage.

Med denne teknologi kan virksomheder træffe beslutninger om alt fra produktudvikling til markedsføringskampagner og muligvis også investeringer med større præcision og hastighed end nogensinde før.

2. Øget fokus på kundeoplevelser
Kundeoplevelser er blevet en vigtig faktor i enhver virksomheds succes. For at forstå kundens adfærd og holdninger har virksomheder brug for en mere
nuanceret tilgang til markedsanalyse.

Det betyder, at man ikke kun skal undersøge markedet og konkurrenterne men også selve kundens oplevelse.

Markedsanalysefirmaer vil derfor i stigende grad analysere kundeoplevelsen for at forbedre den og skabe et mere positivt billede af virksomheden.

3. Social Media Intelligence (SMI)
Social media har ændret måden, vi kommunikerer og interagerer med hinanden på, og det har også ændret måden, vi gør forretninger på. Virksomheder har i dag direkte adgang til kundernes holdninger og feedback gennem sociale medier.

Mange vil derfor i stigende grad benytte sig af SMI til at analysere data fra sociale medieplatforme og forstå kundens adfærd og holdninger.

Dette vil give virksomhederne mulighed for at træffe beslutninger om produktudvikling, markedsføring og kundeservice på baggrund af mere præcis og aktuel data.

Konklusion

Markedsanalyse vil altid være afgørende for en virksomheds succes. Med de tre tendenser, som vi har beskrevet her, vil virksomheder i fremtiden have større muligheder for at forstå markeder og kunder og træffe beslutninger baseret på den mest nøjagtige og aktuelle data.